Gonçalo Ramos wees op opvolging Cristiano Ronaldo in Manchester

De Benfica-speler komt naar voren als een hypothese voor de versterking van het aanvalsfront van de Rode Duivels.

Over minder dan twee weken gaat de winterse transfermarkt open en Manchester United is al actief op zoek naar een nieuwe optie in de frontlinie, na het akkoord dat de contractbeëindiging van Cristiano Ronaldo mogelijk maakte.

De Britse krant The Sun wijst deze dinsdag op vijf potentiële alternatieven voor de Portugese international, waaronder Gonçalo Ramos, een speler die bij Benfica een contract heeft dat loopt tot juni 2024, en die “gepantserd” is met een opzeggingsclausule ter waarde van 120 miljoen euro.

“Gonçalo Ramos verving Ronaldo op het WK en leidde de aanval van Portugal nadat coach Fernando Santos de 37-jarige vanaf de groepsfase had opgegeven. De Benfica-speler zou Ronaldo ook op clubniveau kunnen opvolgen”, stond er te lezen.

“Hij heeft 15 doelpunten gemaakt in 22 wedstrijden dit seizoen en ook zes assists toegevoegd, waardoor Benfica een voorsprong van acht punten heeft op de top van de ranglijst. De 21-jarige brak vorig seizoen door in het team en begint naam te maken,” voegt hij eraan toe.

Andere namen in de baan van de club uit Old Trafford zijn João Félix (Atlético Madrid), Memphis Depay (Barcelona), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) en Cody Gakpo (PSV).