Microsoft Overwint Q2 Resultaten Dankzij AI en Cloud Kracht

Microsoft heeft de verwachtingen overtroffen met zijn tweede kwartaalresultaten, dankzij de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) en cloudtechnologieën. De technologiegigant heeft een indrukwekkende groei van 50% in aandelenwaarde gerealiseerd in de afgelopen 12 maanden, waardoor de marktkapitalisatie van het bedrijf boven de $3 biljoen uitkomt.

Volgens CEO Satya Nadella is de sleutel tot dit succes de toepassing van AI op grote schaal. “Door AI in elke laag van onze technologiestapel te integreren, winnen we nieuwe klanten en helpen we nieuwe voordelen en productiviteitswinsten in elke sector te stimuleren,” zei Nadella.

Microsoft’s AI-inspanningen doordringen bijna elk deel van zijn bedrijfsvoering, en het bedrijf is sterk gericht op het waarborgen van de vruchten van deze inspanningen. Tot nu toe heeft Microsoft zijn AI-inspanningen gemonetariseerd via generatieve AI-cloudservices, zijn Copilot voor het Microsoft 365-productiviteitsplatform en zijn Copilot Pro voor consumenten.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is kunstmatige intelligentie (AI)?
Kunstmatige intelligentie (AI) is een tak van de informatica die zich richt op het creëren van systemen die taken kunnen uitvoeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. Dit kan variëren van spraakherkenning tot besluitvorming.

Wat is cloudtechnologie?
Cloudtechnologie, of cloud computing, is het leveren van verschillende diensten via het internet, waaronder gegevensopslag, servers, databases, netwerken en software.

Wat is marktkapitalisatie?
Marktkapitalisatie is de totale marktwaarde van de uitstaande aandelen van een beursgenoteerd bedrijf. Het wordt berekend door het totale aantal uitstaande aandelen te vermenigvuldigen met de huidige marktprijs van één aandeel.

Wat is Microsoft 365?
Microsoft 365 is een abonnementsservice van Microsoft die de nieuwste versies van Office-softwarepakketten combineert met cloudservices zoals OneDrive en Microsoft Teams.

Wat is Copilot?
Copilot is een functie van Microsoft 365 die AI gebruikt om gebruikers te helpen bij het uitvoeren van taken en het verbeteren van hun productiviteit. Copilot Pro is een versie van deze dienst die specifiek is ontworpen voor consumenten.