Welke influencers zijn gemaakt met AI?

Virtuele influencers zijn digitale persoonlijkheden die zijn ontworpen door 3D-artiesten en AI-technologieën. Ze hebben een sociale media-aanwezigheid en communiceren met de wereld vanuit een eerstepersoonsperspectief. Deze influencers zijn in opkomst en veranderen de manier waarop content wordt gemaakt, geconsumeerd en gepromoot online1.

De groei van virtuele influencers

De opkomst van sociale media, de vooruitgang in AI-technologie en de visie op de metaverse (waar de echte en virtuele werelden samensmelten tot een enorme, meeslepende digitale ervaring) stimuleren de groei van virtuele influencers1. Marketingbureaus omarmen deze digitale persoonlijkheden als een kosteneffectieve promotiestrategie1.

De impact van virtuele influencers

Een belangrijk punt van zorg is transparantie. Veel virtuele influencers presenteren zich als mensachtig, en het kan steeds moeilijker worden om onderscheid te maken tussen hen en echte mensen1. Dit is vooral problematisch in een reclamecontext1.

Voor menselijke contentmakers zijn virtuele influencers zowel inspiratie als concurrentie. Ze veranderen wat het betekent om creatief en invloedrijk te zijn online1.

Veelgestelde vragen

Wat zijn virtuele influencers?

Virtuele influencers zijn digitale persoonlijkheden die zijn ontworpen door 3D-artiesten en AI-technologieën. Ze hebben een sociale media-aanwezigheid en communiceren met de wereld vanuit een eerstepersoonsperspectief1.

Hoe worden virtuele influencers gemaakt?

Virtuele influencers worden gemaakt door 3D-artiesten met behulp van CGI (computer-generated imagery) en AI-technologieën zoals Stable Diffusion en Midjourney2.

Wat is de metaverse?

De metaverse is een visie waarin de echte en virtuele werelden samensmelten tot een enorme, meeslepende digitale ervaring1.

Zijn virtuele influencers een bedreiging voor menselijke contentmakers?

Virtuele influencers kunnen zowel inspiratie als concurrentie zijn voor menselijke contentmakers. Ze veranderen wat het betekent om creatief en invloedrijk te zijn online1.

Verklarende woordenlijst

  • AI (Artificial Intelligence): Kunstmatige intelligentie, een tak van de informatica die zich bezighoudt met het creëren van machines en software die intelligent gedrag vertonen.
  • CGI (Computer-Generated Imagery): Computergegenereerde beelden, een techniek die wordt gebruikt om digitale afbeeldingen en animaties te maken met behulp van computersoftware.
  • Metaverse: Een visie waarin de echte en virtuele werelden samensmelten tot een enorme, meeslepende digitale ervaring.
  • Virtuele influencer: Een digitale persoonlijkheid die is ontworpen door 3D-artiesten en AI-technologieën, met een sociale media-aanwezigheid en communicatie met de wereld vanuit een eerstepersoonsperspectief.