Wat is de omzet van Amazon in 2023?

Amazon, een van de grootste e-commerce bedrijven ter wereld, heeft in het eerste kwartaal van 2023 een omzetstijging van 1% op jaarbasis gerealiseerd in het internationale segment, wat neerkomt op 29,1 miljard dollar. Wanneer we wisselkoersschommelingen buiten beschouwing laten, bedraagt de stijging zelfs 9%1.

De Groei van Amazon in Nederland

Sinds de lancering in 2020 heeft Amazon Nederland een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft momenteel de toppositie in grensoverschrijdende detailhandelsverkopen in Nederland2. Ondanks de uitdagingen van een competitieve markt en consumenten die loyaal zijn aan hun lokale markten, hebben veel Amazon-verkopers uitgebreid naar Amazon Amsterdam en zullen er velen volgen2.

De Nederlandse e-commerce markt is groot en dynamisch. Volgens Statista is het de zevende grootste online Europese markt. Met een waarde van €30,6 miljard en meer dan 373 miljoen online bestellingen in 2021, biedt de Nederlandse markt volop kansen voor bedrijven om te groeien2. Hoewel de Nederlanders de voorkeur geven aan het kopen bij lokale bedrijven, is Amazon nu een van de meest populaire grensoverschrijdende retailers in het land2.

Essentiële Elementen voor Groei op Amazon Nederland

Voor Amazon-verkopers die nieuwe markten zoeken, biedt Amazon Nederland uitstekende kansen. Er zijn vijf essentiële elementen die je nodig hebt om een Amazon Nederland bedrijf op te zetten en te laten groeien2:

  1. Marktonderzoek: Het verkopen van een winnend product begint met effectief marktonderzoek. Er zijn 353 miljoen producten op Amazon, dus de concurrentie is hevig2.
  2. Productvermelding: Online klanten zijn afhankelijk van de productvermelding en klantbeoordelingen. Beide zijn essentieel voor je succes als Amazon Nederland-verkoper2.
  3. Klantbeoordelingen: Klantbeoordelingen kunnen je krachtige inzichten geven in de klantervaring. Bestudeer de beoordelingen zorgvuldig en reageer snel op klachten2.
  4. Klantenservice: De klantervaring begint met het ontdekken van je product en gaat door met aankoop, betaling en levering. Als Amazon-verkoper moet je ook zorgen voor een soepel retourproces2.
  5. Prijsstelling: Zoek naar producten die je tegen een redelijke prijs kunt kopen, tegen een concurrerende prijs kunt verkopen en toch een eerlijke winst kunt maken2.

Met deze elementen in gedachten, is het duidelijk dat Amazon in 2023 een sterke financiële prestatie heeft geleverd, met name in de Nederlandse markt.