Warren Buffett’s AI-investeringsstrategie: 46,1% van Berkshire Hathaway’s aandelenportefeuille van $353 miljard in slechts twee AI-groeiaandelen

Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway, staat bekend om zijn succes als waardebelegger. Echter, 46,1% van zijn bedrijf’s aandelenportefeuille van $353 miljard wordt momenteel gehouden in slechts twee kunstmatige intelligentie (AI) groeiaandelen1. Hieronder volgt een overzicht van de twee AI-bedrijven waarin Berkshire Hathaway een enorme investering heeft gedaan en een kleinere investering die ook op lange termijn succesvol zou kunnen zijn.

Apple profiteert van nieuwe technologieën

Hoewel Berkshire Hathaway mogelijk niet in Apple-aandelen (AAPL -0,41%) heeft geïnvesteerd vanwege AI, zou Apple een van de belangrijkste begunstigden kunnen zijn van de technologische doorbraak1. Apple’s iPhones, iPads, computers en meer zouden allemaal kunnen profiteren van de integratie van AI. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop AI wordt gebruikt in de producten en diensten van Apple, zoals Siri, de slimme assistent, en de verbeterde beeldherkenning in de Foto’s-app1.

Amazon: een kleinere inzet met groot potentieel

Amazon (AMZN -0,28%) is een ander AI-groeiaandeel waarin Berkshire Hathaway heeft geïnvesteerd, hoewel het slechts 0,4% van de totale portefeuille van het bedrijf uitmaakt6. Amazon kan echter een grote winnaar worden op het gebied van AI, vooral in zijn cloud- en e-commerce-segmenten. Amazon Web Services (AWS), het cloud computing-platform van het bedrijf, biedt een breed scala aan AI- en machine learning-diensten voor ontwikkelaars en bedrijven6.

In conclusie, Warren Buffett’s investeringen in AI-groeiaandelen zoals Apple en Amazon tonen aan dat hij het enorme potentieel van kunstmatige intelligentie in de toekomst van technologie en bedrijfsvoering erkent. Beide bedrijven hebben al bewezen dat ze in staat zijn om nieuwe technologieën te benutten en hun producten en diensten voortdurend te innoveren, wat hen aantrekkelijke investeringen maakt voor Berkshire Hathaway en andere beleggers die geïnteresseerd zijn in het AI-groeipotentieel.