26 april 2024

Galatasaray keert terug om troon te ‘stelen’ van Jezus en zet zondag duel vast

Alle doelpunten kwamen in de eerste helft.

Galatasaray heeft de Turkse toppositie in de competitie heroverd door Ankaragucu met 2-1 te verslaan in de 17e speelronde. Dit betekent ook dat Jorge Jesus’ Fenerbahçe terug is op de tweede plaats, met het duel tussen de twee rivalen uit Istanbul al in het verschiet.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft, waarbij Galatasaray bijna op achterstand kwam. Taylan Antalyali opende al na zeven minuten de score, maar de thuisploeg reageerde nog voor rust. Baris Yilmaz maakte in de 16e minuut gelijk en veteraan Bafetimbi Gomis maakte na een half uur de ommekeer compleet.

Voor Ankaragucu kwamen de Portugese middenvelders Pedrinho en Pepê op voor de laatste 10 minuten.

Met dit resultaat staat Galatasaray weer aan de leiding, met nu 36 punten, één meer dan Fenerbahçe. Zondag ontvangt de ploeg van Jorge Jesus de leider en daar kan alles veranderen aan de top van het Turks kampioenschap.