Buiten kennis verkerende kruisboogschutter Almelo twee weken langer vast – exofeed.nl

De 28-jarige kruisboogschutter die verdacht wordt van een steekpartij in Almelo waarbij twee vrouwen om het leven kwamen, blijft veertien dagen langer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Almelo maandagmiddag besloten. De verdachte zelf is momenteel “buiten kennis” en kon niet bij de voorgeleiding aanwezig zijn.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man van betrokkenheid bij de dood van de twee vrouwen. Het gaat om vrouwen uit Almelo van 70 en 52 jaar oud. Daarnaast raakte een 33-jarige vrouw uit de gemeente Rijssen gewond. Na het incident zou de man met een kruisboog vanaf het balkon van zijn appartement hebben geschoten op omstanders. Bij de aanhouding raakte de verdachte gewond, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht. De politie loste schoten bij de aanhouding. De verdachte zit in beperking. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat.

RTV Oost meldde zaterdag op basis van bronnen rond het onderzoek dat de verdachte al langer met psychische problemen kampt. Hij zou afgelopen jaar meerdere psychoses hebben gehad en hij zou ook al meermaals zijn opgenomen in een kliniek.

Afgelopen maand arresteerde de politie hem nog in een psychose, schrijft de regionale omroep. De politie zou hem destijds om “onduidelijke redenen” hebben laten gaan.