Bol haalt alleen maar motivatie uit indrukwekkende tijd concurrente McLaughlin

Femke Bol snelde maandag op de FBK Games in Hengelo in 53,94 naar winst in haar eerste 400 meter hordenwedstrijd van dit seizoen, maar het verschil met de race van haar Amerikaanse concurrente Sydney McLaughlin een dag eerder in Nashville was groot. De olympisch kampioene klokte de derde tijd ooit (51,61) en dat maakte ook op Bol indruk.

“Ik heb races nodig om te groeien en steeds sneller te gaan. McLaughlin niet, die loopt meteen een toptijd. Dat is bewonderenswaardig, maar ik haal er alleen maar motivatie uit”, aldus Bol maandag kort haar winst op de FBK Games.

De 22-jarige McLaughlin veroverde vorig jaar op de Olympische Spelen in Tokio goud in een wereldrecord (51,46). Mede door haar toptijd in Nashville, in haar eerste wedstrijd dit outdoorseizoen, is McLaughlin ook de favoriet voor de wereldtitel volgende maand in Eugene (15-24 juli). Regerend wereldkampioen Dalilah Muhammad gaat daar ook voor goud.

“Ik wil me heel graag weer meten met Sydney en Dalilah”, zei Bol, die olympisch brons won in Tokio. “Concurrentie haalt het beste in mij naar boven. Maar ja, zij komen vanuit Amerika niet zomaar in Europa en ik ga nu niet die kant op. Volgende maand op de WK zal het pas zover zijn.”