Luxeknecht Van Aert helpt Roglic aan eindzege Parijs-Nice, Yates wint slotrit

Primoz Roglic heeft zondag Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Sloveen van Jumbo-Visma hield dankzij uitstekend werk van zijn ploeggenoot Wout van Aert zijn leidende positie in het algemeen klassement vast in de slotrit, die werd gewonnen door Simon Yates.

Roglic verdedigde in de laatste etappe met start en finish in Nice een voorsprong van 47 seconden op Yates. De Brit deed in de slotrit een aanval op de leiderstrui van de Sloveen, maar die verloor dankzij het werk van Van Aert uiteindelijk slechts negen seconden.

Yates reed op 19 kilometer van de finish op de laatste klim weg uit een favorietengroep, waaruit Daniel Martínez (de nummer drie van het klassement) kort daarvoor moest lossen door een lekke band. Even later kon ook Nairo Quintana het tempo niet volgen, waardoor Roglic en Van Aert met z’n tweeën in de achtervolging moesten.

Yates pakte 25 seconden voorsprong, waardoor de leiderstrui van Roglic in gevaar kwam. Van Aert had echter nog wat over en verrichtte geweldig werk voor zijn kopman. Hierdoor werd het verschil richting de finish steeds kleiner en hield Roglic stand.