Zeker 4 doden en 159 vermisten na instorten flatgebouw in Miami

Van 159 mensen is nog onbekend wat hun lot is na het instorten van een groot deel van een flatgebouw in de Amerikaanse stad Miami. Zeker vier personen zijn overleden bij de ramp die donderdag plaatsvond, zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami vrijdag tijdens een persconferentie.

Het aantal vermiste personen kan de komende tijd fluctueren, waarschuwde de burgemeester. Zo meldden de autoriteiten donderdag dat nog 99 mensen zoek waren. Van 120 mensen die mogelijk in het gebouw waren, is bekend dat zij veilig zijn.

Reddingswerkers hebben de hele nacht gezocht naar mensen onder het puin. Ook vrijdag en de komende dagen gaat die zoektocht door. De circa 130 brandweerlieden krijgen hulp van de landelijke hulporganisatie FEMA, zo heeft de Amerikaanse president Joe Biden toegezegd. Gouverneur Ron DeSantis van de staat Florida heeft de noodtoestand uitgeroepen.

Het pand uit 1981, pal aan de kust, stortte donderdagochtend (lokale tijd) voor de helft als een kaartenhuis ineen. De oorzaak is nog niet vastgesteld. Sommige appartementen zijn van mensen die er alleen in de winter wonen.