Amazon’s Nieuwe Strategie: Betalen voor Alexa

Amazon, de gigantische e-commerce onderneming, staat op het punt een grote verandering door te voeren in de manier waarop we Alexa, hun digitale assistent, gebruiken. Volgens een recent rapport van Business Insider, is Amazon van plan om een betaalde versie van Alexa te introduceren, genaamd “Alexa Plus”1.

Ondanks het feit dat meer dan 75 miljoen mensen Alexa gebruiken, heeft de dienst volgens Amazon’s normen gefaald. Het probleem is dat Alexa geen geld oplevert en een enorme belasting is voor de bedrijfsbronnen. Daarom heeft Amazon een plan om zijn digitale assistent te redden door deze te versterken met AI en gebruikers te laten betalen voor het privilege om het te gebruiken1.

De nieuwe Alexa, intern aangeduid als “Remarkable Alexa”, heeft echter te maken met technische problemen en interne weerstand. Volgens bronnen binnen het bedrijf werkt de nieuwe Alexa nauwelijks vanwege hallucinerende AI en gebroken technologie. Bovendien zijn sommige medewerkers die aan de oorspronkelijke Alexa hebben gewerkt, niet blij met de veranderingen en hebben ze Amazon gedwongen om delen van de oorspronkelijke technologiestack te behouden, wat de nieuwe Alexa zwaar en moeilijk te bedienen maakt1.

Ondanks deze uitdagingen, heeft Amazon een lanceerdatum voor Alexa Plus gepland op 30 juni. Het bedrijf test momenteel de onderliggende technologie met 15.000 klanten. Medewerkers die met Business Insider hebben gesproken, zeiden dat tests aantonen dat Remarkable Alexa geweldig is in het voeren van gesprekken, maar vreselijk in het uitvoeren van nuttige taken1.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is Alexa?
Alexa is een virtuele assistent ontwikkeld door Amazon. Het is ontworpen om spraakgestuurde interactie mogelijk te maken, muziek af te spelen, takenlijsten te maken, weersvoorspellingen te geven, en nog veel meer.

Wat is Alexa Plus?
Alexa Plus is de geplande betaalde versie van Alexa, die naar verwachting verbeterde functies en mogelijkheden zal hebben dankzij de integratie van geavanceerde AI-technologieën.

Wat is Remarkable Alexa?
Remarkable Alexa is de interne naam die Amazon gebruikt voor de nieuwe versie van Alexa die ze ontwikkelen. Het is bedoeld om beter te zijn in het voeren van gesprekken, maar heeft momenteel problemen met het uitvoeren van complexe taken.

Wat betekent het om Alexa te ‘versterken met AI’?
Dit betekent dat Amazon van plan is om geavanceerde kunstmatige intelligentie technologieën te integreren in Alexa om de prestaties en mogelijkheden te verbeteren. Dit kan onder andere betere spraakherkenning, verbeterde gespreksvaardigheden en meer geavanceerde taakuitvoering omvatten.

Waarom is Alexa een ‘belasting voor de bedrijfsbronnen’ van Amazon?
Ondanks het feit dat Alexa door miljoenen mensen wordt gebruikt, genereert het geen directe inkomsten voor Amazon. Bovendien vereist het onderhoud en de ontwikkeling van Alexa aanzienlijke middelen, waardoor het een belasting is voor het bedrijf.