AI-gegenereerde Kunst van Xbox Ontvangt Kritiek

Microsoft heeft onlangs een poging gedaan om indie games te promoten met behulp van AI-gegenereerde kunst, maar dit werd niet goed ontvangen door fans en ontwikkelaars. De ID@Xbox Twitter-account plaatste een bericht met een AI-gegenereerde afbeelding van kinderen die van een heuvel sleeën met een gigantisch groen Xbox-logo erop. Hoewel het op het eerste gezicht onschuldig leek, onthulde een tweede of derde blik onmiddellijk AI-anomalieën zoals kinderen die hun sleeën manoeuvreren met krukken die aan niets vastzitten en vissen in de sneeuw voor cadeaus met vreemde zwarte tentakels. De afbeelding werd later verwijderd na kritiek van fans en ontwikkelaars.

Veelgestelde vragen

Wat is AI-gegenereerde kunst?

AI-gegenereerde kunst is kunst die is gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit kan variëren van schilderijen en tekeningen tot digitale afbeeldingen en zelfs muziek. De AI kan worden geprogrammeerd om bepaalde stijlen na te bootsen of om volledig unieke werken te creëren.

Wat zijn indie games?

Indie games zijn videogames die zijn gemaakt door individuen of kleine teams zonder de financiële steun van grote game-uitgevers. Ze staan vaak bekend om hun innovatieve gameplay, unieke kunststijlen en diepgaande verhalen.

Wat is ID@Xbox?

ID@Xbox is een programma van Microsoft dat onafhankelijke game-ontwikkelaars helpt om hun games op de Xbox-console te publiceren. Het programma biedt ontwikkelaars technische en marketingondersteuning, evenals toegang tot de Xbox-hardware en -software.

Verklarende woordenlijst

  • AI (Artificial Intelligence): Kunstmatige intelligentie, een tak van de informatica die zich bezighoudt met het creëren van machines en software die intelligent gedrag vertonen.
  • Indie games: Videogames die zijn gemaakt door individuen of kleine teams, vaak zonder de financiële steun van grote uitgevers.
  • ID@Xbox: Een programma van Microsoft dat onafhankelijke game-ontwikkelaars helpt om hun games op de Xbox-console te publiceren.
  • Twitter-account: Een account op het sociale mediaplatform Twitter, waar gebruikers berichten kunnen posten en delen met hun volgers.