Virtuleap haalt $2,5 miljoen op voor hersengezondheid met VR en AI

Virtuleap, een opkomende startup in de gezondheidstechnologie en onderwijstechnologie, heeft $2,5 miljoen opgehaald om de hersengezondheid te verbeteren met behulp van virtual reality (VR) en kunstmatige intelligentie (AI). De investering werd geleid door GED Ventures Portugal. Het bedrijf heeft een reeks VR-spellen ontwikkeld, genaamd Enhance VR, die kunnen worden gebruikt om verschillende cognitieve vaardigheden te evalueren en te verbeteren, zoals geheugen, aandacht, motorische controle en ruimtelijke oriëntatie1.

Virtuleap heeft aangegeven dat het essentiële klinische bevindingen kan leveren voor het screenen en profileren van de hersengezondheid door gegevens te verzamelen op een enkel platform. Deze spellen, ontwikkeld door neurowetenschappers, dienen als vertalingen van neuropsychologische beoordelingsinstrumenten, die vervolgens worden geanalyseerd met behulp van AI-leertools1.

Amir Bozorgzadeh, CEO van Virtuleap, zei dat deze investering hen in staat stelt om de ontwikkeling en commercialisering van hun grensverleggende VR cognitieve oplossingen te versnellen. Het bedrijf werkt aan het creëren van AI-leeralgoritmen met behulp van de volumetrische datasets van psychometrische, fysieke en fysiologische gegevens om mogelijk de cognitieve prestaties te correleren met de geestelijke gezondheid1.

Het vlaggenschipproduct, Enhance VR, heeft al meer dan 60.000 vroege geregistreerde gebruikers aangetrokken zonder enige marketinginspanningen. Het bedrijf is van plan om in het eerste kwartaal van 2024 Duits, Frans en Nederlands toe te voegen aan de bestaande talen: Engels, Spaans, Portugees, Japans en Chinees1.

In samenwerking met Roche ontwikkelt het bedrijf Cogniclear VR, een baanbrekend hulpmiddel dat naar verwachting de vroege detectie van cognitieve ziekten zal revolutioneren1.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is Virtuleap?
Virtuleap is een startup die zich richt op gezondheidstechnologie en onderwijstechnologie. Ze hebben een reeks VR-spellen ontwikkeld die kunnen worden gebruikt om verschillende cognitieve vaardigheden te evalueren en te verbeteren.

Wat is Enhance VR?
Enhance VR is het vlaggenschipproduct van Virtuleap. Het is een verzameling VR-spellen die zijn ontworpen om verschillende cognitieve vaardigheden te evalueren en te verbeteren.

Wat is Cogniclear VR?
Cogniclear VR is een hulpmiddel dat Virtuleap ontwikkelt in samenwerking met Roche. Het is bedoeld om de vroege detectie van cognitieve ziekten te revolutioneren.

Verklarende woordenlijst

Virtual Reality (VR): Een gesimuleerde ervaring die kan lijken op of volledig verschillend kan zijn van de echte wereld. VR wordt vaak gebruikt voor entertainment en educatieve doeleinden.

Kunstmatige Intelligentie (AI): De simulatie van menselijke intelligentie in machines die zijn geprogrammeerd om te denken als een mens en hun acties na te bootsen.

Cognitieve vaardigheden: De hersenfuncties die we gebruiken om informatie te verwerken. Dit omvat geheugen, aandacht, motorische controle en ruimtelijke oriëntatie.

Neuropsychologische beoordelingsinstrumenten: Tests die worden gebruikt om de cognitieve functie te meten. Ze worden vaak gebruikt om de impact van hersenletsel of neurologische ziekten te beoordelen.

AI-leertools: Software of algoritmen die machines in staat stellen om te leren van gegevens en ervaringen, en om hun prestaties te verbeteren zonder expliciete programmering.