Instagram Lanceert Innovatieve AI-Gedreven Achtergrond Bewerkingstool

Instagram heeft een baanbrekende achtergrond bewerkingstool geïntroduceerd, aangedreven door generatieve kunstmatige intelligentie (AI). Deze tool, die voor het eerst werd onthuld aan Amerikaanse gebruikers, stelt Instagram-gebruikers in staat om de achtergrond van hun afbeeldingen te veranderen via prompts voor Stories.

Ahmad Al-Dahle, Meta’s hoofd van generatieve AI, kondigde de tool aan op Threads. Hij legde uit dat gebruikers, door op het pictogram van de achtergrondeditor op een afbeelding te tikken, kant-en-klare prompts krijgen zoals “Op een rode loper”, “Achtervolgd door dinosaurussen” en “Omringd door puppy’s”. Gebruikers kunnen ook hun eigen prompts schrijven om de achtergrond te veranderen.

Zodra een gebruiker een Story plaatst met de nieuw gegenereerde achtergrond, zien anderen een “Probeer het” sticker met de prompt, zodat ze ook met de beeldgeneratietool kunnen spelen. Deze ontwikkeling volgt op de voetsporen van Snapchat, dat eerder deze week een nieuwe tool voor zijn betalende gebruikers lanceerde waarmee ze AI-gegenereerde afbeeldingen kunnen maken en verzenden.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat is de nieuwe AI-gedreven achtergrond bewerkingstool van Instagram?

Het is een innovatieve tool die Instagram-gebruikers in staat stelt om de achtergrond van hun afbeeldingen te veranderen via prompts voor Stories. De tool is aangedreven door generatieve AI.

Hoe werkt de AI-gedreven achtergrond bewerkingstool?

Gebruikers tikken op het pictogram van de achtergrondeditor op een afbeelding en krijgen kant-en-klare prompts zoals “Op een rode loper”, “Achtervolgd door dinosaurussen” en “Omringd door puppy’s”. Gebruikers kunnen ook hun eigen prompts schrijven om de achtergrond te veranderen.

Wat gebeurt er als een gebruiker een Story plaatst met de nieuw gegenereerde achtergrond?

Anderen zien een “Probeer het” sticker met de prompt, zodat ze ook met de beeldgeneratietool kunnen spelen.

Verklarende Woordenlijst

Generatieve Kunstmatige Intelligentie (AI): Dit is een type AI dat nieuwe content kan creëren. Het kan worden gebruikt om afbeeldingen, muziek, spraak of tekst te genereren die vergelijkbaar is met die van mensen.

Prompts: Dit zijn suggesties of instructies die aan een AI-systeem worden gegeven om het te begeleiden bij het uitvoeren van een taak.

Stories: Dit is een functie op Instagram waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen delen die na 24 uur verdwijnen.

Threads: Dit is een stand-alone berichtenapp van Instagram, ontworpen voor het delen van foto’s, video’s en berichten met je ‘Close Friends’ lijst op Instagram1.