Het Evangelie: Israël implementeert een nieuw AI-systeem in de Gaza-oorlog

Israël heeft een nieuw kunstmatige intelligentie (AI) systeem, genaamd “Het Evangelie”, ingezet in de oorlog in Gaza. Dit systeem is in staat om op een ongekend tempo nieuwe doelwitten te genereren, wat de Israëlische militairen in staat stelt om hun toch al ruime beperkingen op het doden van burgers verder te versoepelen.

Het Evangelie is meer dan 60 dagen na het begin van de Israël-Gaza oorlog geïntroduceerd. Twee Israëlische nieuwsuitzendingen, +972 magazine en Local Call, publiceerden een rapport over dit nieuwe AI-systeem.

Terwijl de wereld zich richt op de gebeurtenissen in Gaza, heeft Israël ook zijn aanvallen op Palestijnen in de bezette Westelijke Jordaanoever geïntensiveerd, waar Hamas geen autoriteit of militaire aanwezigheid heeft. Journalist Mariam Barghouti voegt zich bij ons om de intensivering van surveillancetechnologieën, de beperking van de vrijheid van meningsuiting en de toename van geweld in de Westelijke Jordaanoever te bespreken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is Het Evangelie?
Het Evangelie is een nieuw AI-systeem dat door Israël is ingezet in de oorlog in Gaza. Het systeem kan op een ongekend tempo nieuwe doelwitten genereren.

Wat is de rol van AI in de oorlog?
AI speelt een cruciale rol in de moderne oorlogsvoering. In dit geval stelt het AI-systeem Het Evangelie de Israëlische militairen in staat om hun beperkingen op het doden van burgers verder te versoepelen.

Wat is de situatie in de Westelijke Jordaanoever?
Israël heeft zijn aanvallen op Palestijnen in de bezette Westelijke Jordaanoever geïntensiveerd. Dit heeft geleid tot een toename van geweld en een intensivering van surveillancetechnologieën.

Verklarende woordenlijst

AI (Artificial Intelligence): Kunstmatige intelligentie is een tak van de informatica die zich bezighoudt met het creëren van machines of software die taken kunnen uitvoeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen.

Gaza: Een klein gebied aan de oostelijke kust van de Middellandse Zee dat grenst aan Egypte en Israël. Het is al lang een centrum van conflict tussen Israël en de Palestijnse bevolking.

Westelijke Jordaanoever: Een gebied in het Midden-Oosten dat grenst aan Jordanië en Israël. Het is al lang een bron van conflict tussen Israël en de Palestijnse bevolking.

Hamas: Een Palestijnse politieke en militaire organisatie die momenteel de Gazastrook bestuurt. Het is door sommige landen, waaronder de VS en de EU, aangemerkt als een terroristische organisatie.