Meta herstructureert zijn Verantwoordelijke AI-team

Meta, het sociale media gigant, heeft zijn Verantwoordelijke AI (RAI) team, dat zich bezighoudt met de veiligheid van zijn kunstmatige intelligentie (AI) initiatieven, herstructureerd. Veel leden van het RAI-team zijn overgegaan naar rollen binnen de Generative AI-productdivisie van het bedrijf, terwijl anderen zich hebben aangesloten bij het AI-infrastructuurteam.

De Generative AI-afdeling van Meta, opgericht in februari, richt zich op het ontwikkelen van producten die taal en afbeeldingen genereren om de menselijke versie na te bootsen. Deze herstructurering komt op een moment dat Meta, het moederbedrijf van Facebook, het einde nadert van zijn “jaar van efficiëntie”, zoals CEO Mark Zuckerberg het noemde tijdens een winstgesprek in februari.

Het waarborgen van de veiligheid van AI is een prioriteit geworden voor de belangrijkste spelers in de ruimte, vooral omdat toezichthouders en andere functionarissen nauwlettender letten op de mogelijke schade van de opkomende technologie. In juli vormden Anthropic, Google, Microsoft en OpenAI een industriegroep die zich specifiek richt op het vaststellen van veiligheidsnormen naarmate AI vordert.

Ondanks de herstructurering blijven de voormalige RAI-teamleden zich inzetten voor verantwoorde AI-ontwikkeling en -gebruik, waarbij ze de voortdurende investering in dit gebied benadrukken. Het bedrijf heeft onlangs twee AI-aangedreven generatieve modellen geïntroduceerd. De eerste, Emu Video, maakt gebruik van Meta’s vorige Emu-model en kan videoclips genereren op basis van tekst- en beeldinvoer. Het tweede model, Emu Edit, is gericht op beeldmanipulatie, met de belofte van meer precisie in beeldbewerking.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het Verantwoordelijke AI (RAI) team?
Het Verantwoordelijke AI (RAI) team was een afdeling binnen Meta die zich bezighield met het reguleren van de veiligheid van zijn kunstmatige intelligentie (AI) initiatieven.

Wat is Generative AI?
Generative AI is een vorm van kunstmatige intelligentie die zich richt op het creëren van nieuwe content, zoals taal en afbeeldingen, die de menselijke versie nabootsen.

Wat is Emu Video en Emu Edit?
Emu Video en Emu Edit zijn twee AI-aangedreven generatieve modellen die onlangs door Meta zijn geïntroduceerd. Emu Video kan videoclips genereren op basis van tekst- en beeldinvoer, terwijl Emu Edit zich richt op beeldmanipulatie.

Verklarende woordenlijst

Kunstmatige Intelligentie (AI): Een tak van de informatica die zich bezighoudt met het creëren van systemen die taken kunnen uitvoeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen, zoals beeld- en spraakherkenning, besluitvorming en vertaling tussen talen.

Generative AI: Een vorm van AI die zich richt op het creëren van nieuwe content, zoals taal en afbeeldingen, die de menselijke versie nabootsen.

Emu Video: Een AI-aangedreven generatief model dat videoclips kan genereren op basis van tekst- en beeldinvoer.

Emu Edit: Een AI-aangedreven generatief model dat zich richt op beeldmanipulatie, met de belofte van meer precisie in beeldbewerking.

Verantwoordelijke AI (RAI): Een benadering van AI-ontwikkeling en -gebruik die zich richt op het waarborgen van de veiligheid, eerlijkheid, transparantie en verantwoordelijkheid van AI-systemen123.