Pixel 8 Pro: Google’s duurzamere, AI-rijke camerafoon

De Pixel 8 Pro van Google is terug om de concurrentie te overtreffen met een langere levensduur en geavanceerde AI-functies1. Deze nieuwe Android-telefoon heeft een verfijnd aluminium en glazen ontwerp en een uitstekend 6,7-inch OLED-scherm1. De camera’s zijn verbeterd, met grotere en helderdere sensoren die zorgen voor betere prestaties bij weinig licht en minder onscherpte bij snel bewegende scènes1.

Verbeterde camera’s en AI-functies

De Pixel 8 Pro heeft een indrukwekkend camerasysteem met geavanceerde AI-functies2. De belangrijkste 50MP-camera is gevoeliger voor licht, wat resulteert in betere foto’s en video’s bij weinig licht2. De ultragroothoekcamera is het meest verbeterd, terwijl de 5x optische zoom telefotocamera ook uitstekende opnamen maakt1. Bovendien biedt de Pixel 8 Pro voor het eerst volledige handmatige bediening, waardoor enthousiaste fotografen meer controle hebben over hun opnamen1.

Langere softwareondersteuning

Een belangrijke upgrade voor de Pixel 8 Pro is de aanzienlijk langere softwareondersteuning1. Het toestel wordt geleverd met Android 14 en belooft zeven jaar lang zowel Android- als beveiligingsupdates, waardoor de 8 Pro veilig te gebruiken is tot minstens oktober 20301. Dit brengt Google op gelijke voet met Apple’s iPhone en overtreft andere mainstream Android-fabrikanten met minstens twee jaar1.

Duurzaamheid en prijs

De Pixel 8 Pro is gemaakt met minimaal 18% gerecyclede materialen, waaronder gerecycled aluminium, plastic en tin1. Google zal oude apparaten gratis recyclen1. De Pixel 8 Pro kost vanaf £999 (€1.099/$999/A$1.699), wat nog steeds goedkoper is dan de concurrentie van Apple en Samsung, maar wel een prijsstijging van £150 ten opzichte van de vorige Pixel 7 Pro1.

Met zijn verbeterde camera’s, AI-functies en langere softwareondersteuning biedt de Pixel 8 Pro een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met zijn concurrenten. Het toestel heeft een onderscheidende uitstraling en een fantastisch camerasysteem, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een geavanceerde camerafoon.