OpenAI’s ChatGPT kan de prestaties van werknemers verslechteren: een waarschuwing voor AI-gebruik op het werk

Uit nieuw onderzoek van Boston Consulting Group (BCG) blijkt dat werknemers die OpenAI’s ChatGPT gebruiken, mogelijk slechter presteren dan degenen die dat niet doen1. Dit komt doordat sommige werknemers de uitvoer van de AI-chatbot klakkeloos aannemen en niet controleren op fouten. De bevindingen van BCG kunnen dienen als waarschuwing voor werknemers die AI inzetten. Als je ChatGPT als een snelkoppeling op het werk gebruikt, is het verstandig om extra voorzichtig te zijn.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door een groep onderzoekers van BCG, Harvard, Wharton en MIT, blijkt dat het gebruik van AI op het werk je werkprestaties kan schaden als het wordt ingezet voor taken waarvoor het niet geschikt is1. Om dit te testen, verdeelden de onderzoekers willekeurig 758 consultants bij BCG over drie groepen: één zonder toegang tot AI; één met toegang tot ChatGPT aangedreven door GPT-4; en één met toegang tot ChatGPT, evenals instructievideo’s en documenten over prompt engineering strategieën1.

De impact van AI op de werkplek

AI, zoals ChatGPT, kan sommige banen bedreigen, met name witteboordenbanen, door het automatiseren van werkzaamheden op middenniveau en met gemiddelde vaardigheden2. Amazon-medewerkers die ChatGPT hebben getest, meldden dat het “zeer goed” is in het beantwoorden van klantenservicevragen, “geweldig” in het maken van trainingsdocumenten en “zeer sterk” in het beantwoorden van vragen over bedrijfsstrategie2. Bedrijven als IBM en het Britse telecommunicatiebedrijf BT Group hebben AI aangehaald bij het aankondigen van ontslagen en het niet terugkeren van veel banen2.

Integratie van AI in het dagelijkse werk

Werknemers gebruiken ChatGPT om hen te helpen bij hun werk3. Uit een recente enquête van de vacaturesite Resume Builder onder zakelijke leiders die personeel in dienst namen, bleek dat 91% van de respondenten werknemers wilde aannemen die wisten hoe ze OpenAI’s chatbot konden gebruiken om tijd te besparen en de productiviteit te verhogen3. Leidinggevenden vragen hun werknemers om AI in hun workflows te integreren, zodat bedrijven tijd en geld kunnen besparen op hun bedrijfsprocessen3.

Het is belangrijk om te beseffen dat AI-tools zoals ChatGPT nuttig kunnen zijn, maar ze moeten op de juiste manier en voor de juiste taken worden gebruikt. Werknemers moeten kritisch blijven en de uitvoer van AI-systemen controleren op fouten om ervoor te zorgen dat hun werkprestaties niet negatief worden beïnvloed.