AI-toepassingen in het bedrijfsleven: ontketening van bots en bytes voor succes

Artificiële intelligentie (AI) is alomtegenwoordig in het bedrijfsleven en helpt bij het uitvoeren van taken en het versnellen van werk. Bedrijven gebruiken AI alleen of combineren het met hun software om processen sneller te maken1. AI wordt gebruikt voor beveiliging, automatisering van taken en klantenservice. Mensen communiceren met computers met behulp van natuurlijke taalverwerking (NLP) 1. Maar AI stopt daar niet; het is geïntegreerd in alles wat bedrijven doen. Hier zijn drie belangrijke toepassingen van AI in het bedrijfsleven.

1. Optimalisatie van bedrijfsactiviteiten

AI-gestuurde algoritmen en modellen kunnen bedrijfsactiviteiten optimaliseren door gegevens te analyseren en knelpunten te vinden. Dit kan variëren van personeelsplanning tot productprijzen1. AI wordt gebruikt om de productiviteit en operationele efficiëntie te verhogen in meerdere processen, waarbij menselijke capaciteiten in snelheid en nauwkeurigheid worden overtroffen1.

2. Verbeterde opleiding en training

Slimme tools passen training aan op basis van de behoeften van elke persoon en wat ze al weten. Dit maakt training effectiever1. AI kan ook fungeren als coach en monitor, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, waar het helpt bij het diagnosticeren en plannen van behandelingen1.

3. AI-tools voor vergaderingen

Zoom en Otter.ai hebben onlangs AI-tools ontwikkeld voor vergaderingen. Deze applicaties genereren verkorte versies van wat er wordt gezegd, benadrukken belangrijke punten, maken to-do-lijsten en stellen gebruikers in staat om notities te delen3. Het doel is om werknemers beter te helpen bij het beheren van vergadersituaties, zelfs als ze niet aanwezig kunnen zijn. AI kan ook helpen bij het plannen van meer vergaderingen of het schrijven van e-mails over wat er tijdens de vergadering is gebeurd3.

AI blijft zich ontwikkelen en wordt steeds meer geïntegreerd in het bedrijfsleven. Bedrijven die AI omarmen, kunnen profiteren van verbeterde efficiëntie, productiviteit en concurrentievoordeel.

The source of the article is from the blog be3.sk