UPS gebruikt AI om ‘verandapiraten’ te bestrijden en pakketdiefstal te voorkomen

UPS, de wereldwijde verzendgigant, zet kunstmatige intelligentie (AI) in om diefstal van pakketten door zogenaamde ‘verandapiraten’ tegen te gaan en ervoor te zorgen dat consumenten krijgen wat ze hebben besteld1. Het bedrijf maakt gebruik van een door UPS Capital ontwikkeld programma genaamd DeliveryDefense, dat AI en machine learning inzet om een risicobeoordeling voor de bezorging te genereren op basis van twee jaar aan UPS-bezorginformatie, historische verliespatronen en adreskenmerken1. Vervolgens genereert het een score die retailers kunnen gebruiken om de beste bezorgoptie aan te bevelen, zodat een pakket zijn beoogde bestemming bereikt1.

Consumenten krijgen meer controle over hun pakketbezorging

DeliveryDefense stelt consumenten in staat om instructies te geven over waar ze een pakket willen laten bezorgen bij hun huis of een alternatieve locatie, zoals hun kantoor, het huis van een buur of familielid, of een UPS Access Point1. Dit geeft consumenten meer controle over hun pakketbezorging en verkleint de kans dat hun pakketten worden gestolen door verandapiraten.

De impact van AI op de pakketbezorgindustrie

De inzet van AI door UPS om pakketdiefstal te bestrijden, is een voorbeeld van hoe technologie de pakketbezorgindustrie kan transformeren en verbeteren. Door gebruik te maken van AI en machine learning, kan UPS effectiever inspelen op de behoeften van consumenten en tegelijkertijd de veiligheid van hun pakketten waarborgen. Dit kan op termijn leiden tot een toename van het vertrouwen van consumenten in de pakketbezorgdiensten van UPS en andere bedrijven die soortgelijke technologieën implementeren.

In de toekomst kunnen we verwachten dat AI en machine learning een steeds grotere rol zullen spelen in de pakketbezorgindustrie, waarbij bedrijven deze technologieën zullen inzetten om hun diensten verder te optimaliseren en de klantervaring te verbeteren.