Big Brother-kandidaat Jill doet het goed na ziekenhuisbehandeling

Big Brother-kandidaat Jill, die in de nacht van donderdag op vrijdag naar het ziekenhuis moest, maakt het goed. Inmiddels heeft ze het ziekenhuis verlaten, zei een woordvoerder van RTL vrijdag.

Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. RTL komt later met een meer gedetailleerde reactie. Uit de livestream van het programma bleek dat de 22-jarige kandidaat uit Landsmeer, de jongste bewoner van het Big Brother-huis, per ambulance werd afgevoerd. Op 4 januari is het huidige seizoen van Big Brother begonnen. Kandidaat Jill zat op dat moment nog niet in het programma, ze kwam later naar de villa. De serie is te streamen via Videoland en dagelijks om 21.30 uur te zien op RTL 5.

Big Brother is een Nederlandse reality-tv-franchise gemaakt door John de Mol Jr., voor het eerst uitgezonden in Nederland in 1999 en vervolgens internationaal gesyndiceerd. [1] De show toont deelnemers genaamd “huisgenoten” of “HouseGuests” die samenwonen in een speciaal gebouwd huis dat geïsoleerd is van de buitenwereld. De naam is geïnspireerd op Big Brother uit de roman Nineteen Eighty-Four van George Orwell en de huisgenoten worden tijdens hun verblijf in huis continu in de gaten gehouden door live televisiecamera’s en persoonlijke audiomicrofoons. Tijdens de wedstrijd worden ze weggestemd (meestal wekelijks) totdat er maar één overblijft en de geldprijs wint.

Op 21 september 2019 waren er 448 seizoenen van Big Brother in meer dan 54 franchiselanden en -regio’s. Engelstalige edities van het programma worden vaak aangeduid met de initialen “BB”. [2] De titel van veel Spaanstalige edities van het programma is vertaald als Gran Hermano (GH).