Friends-fans teleurgesteld over jubileumvoorstelling in grote bioscopen

Veel Friends-fans zijn teleurgesteld over de jubileumvoorstelling die zondag in enkele grote bioscopen is vertoond. Op Twitter zeggen bezoekers dat de voorstelling een “grote tegenvaller” was.

Het 25-jarig bestaan van de populaire serie zou met de speciale jubileumvertoning groots gevierd worden. In verschillende bioscopen van Vue, Pathé en Kinepolis zouden liefhebbers “iconische afleveringen, exclusieve interviews en nooit eerder vertoonde beelden” te zien krijgen.

Maar veel fans voelen zich bekocht door die omschrijving. De vertoning zou slechts bestaan uit acht willekeurige afleveringen, die volgens een kijker “niet eens de meeste iconische zijn”. “Dat had ik ook thuis op de bank kunnen kijken!”, schrijft iemand.

Volgens Instagrammer Zoe Ivory zou het exclusieve materiaal slechts bestaan uit korte, reclameachtige filmpjes “waarin Jennifer Aniston koffie aan het schenken is”.

Een woordvoerder van Pathé, die de vertoning zelf niet heeft gezien, zegt dat er wel degelijk exclusieve content was. “Maar wat precies, dat weet ik niet.”

De woordvoerder noemt de negatieve reacties onverwacht. “Als we dit hadden geweten, hadden we de film natuurlijk niet vertoond”, zegt ze.

De Friends-voorstelling is volgens Pathé samengesteld door distributeur Warner Bros. De filmketens zouden geen invloed op de inhoud hebben gehad. “Maar we zijn alle negatieve reacties aan het verzamelen”, zegt ze. “Die gaan we terugkoppelen naar Warner Bros.” Pathé roept alle teleurgestelde liefhebbers zich te melden. “We proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen.”